Desiatu a olovrant vyberáme podľa požiadaviek detí a ich rodičov.
Počas celého dňa podávame deťom ovocie a zeleninu v bio kvalite, v neobmedzenom množstve podľa chuti.Čerstvé pekárenské výrobky sú dovážané každý deň priamo z pekárne pod Bánošom.
Detičky si ich môžu vziať aj na cestu domov.

Navyše, už 2. rok sme ZELENINKOVÁ ŠKÔLKA – cieľom projektu je podporiť zdravý životný štýl a vniesť vzdelávanie o zelenine medzi vyrastajúcu generáciu našich detí, na ktorých nám záleží.

Jedálny lístok od 24.03.2025 do 28.03.2025

Pondelok:

 Desiata: Vianočka s maslom a medom, ovocie, čaj A: 1.7.
 Polievka: Rascová s vajíčkom A:1.3.9.
 Hl. jedlo: Granadír s kyslou uhorkou A:1.3.7.
 Olovrant: CChlebík s maslom a šunkou, zelenina, ovocie, čaj A:1.7.

Utorok:

 Desiata: Rožok so syrokrémom, zelenina, ovocie, čaj A:1.7,
 Polievka: Fazuľová kyslá s chlebíkom A:1.3.7.
 Hl. jedlá: Hovädzie varené v paradajkovej omáčke, domáca knedľa A: 1.3.7.
 Olovrant: Žemľa s avokádovou nátierkou, zelenina,ovocie,čaj A: 1.7.

Streda:

 Desiata: Detská výživa s piškótami, ovocie ,čaj A:1.7.
 Polievka: Hráškový krém s krutónmi  A:1.3.7.
 Hl. jedlo: Pečené kuracie stehno s ryžou, kompót A:
 Olovrant: Sendvič so smotanovo-pažítkovou nátierkou, zelenina, ovocie,čaj A:1.7.

Štvrtok:

 Desiata: Lúpačka, ovocie, čaj A:1.7.
 Polievka: Zeleninová s krupicovými haluškami A:1.7.
 Hl. jedlo: Penne so syrovou omáčkou, šunkou a brokolicou A:1.3.7.
 Olovrant:Rožok s tuniakovou nátierkou, zelenina, ovocie, čaj A: 1.4.7.

Piatok:

 Desiata: Cereálie s mliekom, ovocie,čaj A:1.7.
 Polievka: Hovädzí vývar A: 1.3.7.
 Hl. jedlo: Rybacie nugetky so zemiakovou kašou, mrkvovo-jablkový šalát A:1.3.4.7.
 Olovrant: Chlebík s maslom a salámou, zelenina, ovocie, čaj A: 1.7.

Alergény

  1. Obilniny obsahujúce lepok
  2. Kôrovce
  3. Vajcia
  4. Ryby
  5. Arašidy
  6. Sójové zrná
  7. Mlieko
  8. Orechy
  9. Zeler
  10. Horčica
  11. Sezamové semená
  12. Oxid siričitý
  13. Vlčí bôb
  14. Mäkkýše